Site Overlay

Exposicions

On habita la violència masclista

Aquesta exposició és una iniciativa de La Fundació SERGI dins el projecte ‘Dones Supervivents’, que ve desenvolupant des de l’any 2016. L’objectiu és promoure accions en l’àmbit de l’habitatge social per tal que les dones que han patit violència masclista, i els seus fills/es, puguin refer la seva vida de manera autònoma i independent, en condicions de normalitat a través del suport en la reconstrucció social i personal. Paral·lelament, porta a terme accions de prevenció, sensibilització i denúncia de les violències contra les dones.

La mostra centra l’objectiu en les diferents violències que pateixen les dones, des de la violència física a la violència estructural d’aquest sistema social patriarcalitzat. I posa el focus en el procés d’empoderament de les dones, per tal d’afrontar i superar aquestes violències, des d’una situació de desavantatge respecte al gènere masculí.

Cada fotografia va acompanyada d’un petit text reflexiu realitzat per 15 dones relacionades amb el món de la cultura, el periodisme i la literatura de les comarques gironines.

L’any més intens de les nostres vides

L’exposició ‘L’any més intens de les nostres vides’ és un recorregut fotogràfic pels diversos episodis i estats d’ànim a la ciutat de Girona durant el primer any de pandèmia. Una mostra de 20 fotografies que ensenyen, entre altres, la Girona buida dels primers dies del confinament més estricte, la pressió hospitalària, la nova normalitat o les reivindicacions socials que succeeixen durant aquest primer any.

La proposta va venir de la mà de Guanyem Girona, tant amb la idea, com amb l’organització i difusió. Es va inaugurar a l’abril de 2021 a la Sala Carbonera de Girona i va seguir itinerant per diversos Centres Civics de la ciutat com el CC del Ter, CC de Pont Major, CC de Pla de Palau-Sant Pau i CC de Santa Eugènia. També va voltar per l’Ateneu Republicà de Bescanó, el Social de Medinyà i ‘Ateneu de Celrà, tornant més tard a Girona a l’Ateneu D’Acció Cultural (ADAC).

1-O A L’ESCOLA VERD

L’1 d’octubre de 2018, just un any després dels fets, s’inaugurava al ‘Centre Cultural La Mercè’ de Girona l’exposició fotogràfica ‘1-O al Col·legi Verd’ sobre les càrregues policials que va haver aquell dia de 2017 per part de la Policia Nacional a les portes d’aquesta escola de l’eixample gironí.

L’exposició va ser finançada per persones i entitats voluntàries, per la plataforma ‘Tot Suma’. I va recórrer durant mesos diferents espais com l’Ateneu Popular 24 de Juny, el Casal Independentista ‘El Forn’ o la vermuteria ‘La Malabarista’ a Girona. Com també va viatjar cap a Euskal Herria, Escòcia i Itàlia.

Copyright © 2023 . All Rights Reserved. | Chique Photography by Catch Themes